Hot 100 sfeerfoto

Verslag hot 100 2010

Op donderdag 23 september vond in de westergasfabriek te Amsterdam de PICNIC hot 100 plaats. De Hot 100 is een evenement (dat onderdeel is van PICNIC’10) voor de 100 veelbelovendste studenten van Nederland, geselecteerd vanuit 25 HBO en universitaire opleidingen. Doel van dit evenement is om studenten met elkaar kennis te laten maken en om studenten in contact te brengen met bedrijven. Door mijn hoge afstudeercijfer werd ik door de Haagse Hogeschool geselecteerd om dit event bezoeken.

De dag begon met een introductie en een tweetal interessante presentaties. De eerste presentatie van het bedrijf Superflux en de tweede over het Powerhouse Museum in Sydney. Superflux is een creatief bureau gevestigd in Londen. Anab Jain (designer en oprichter van superflux) presenteerde een aantal interessante projecten waaraan ze gewerkt hebben. Zo hebben ze projecten uitgevoerd rondom een 5d camera en een levende radio. Meer hierover op: www.superflux.in/work . De tweede presentatie was van Sebastian Chan van het Powerhouse Museum in Sydney. Hij liet in zijn presentatie zien hoe het museum via hun website met zijn publiek in contact probeert te komen en het publiek invloed te laten uitoefenen op de collectie van het museum.

Na deze presentaties was het tijd om te lunchen. De lunchpakketten werden uitgedeeld in pakketten voor 2 personen. De bedoeling was om met een vreemde te gaan lunchen en dus daardoor nieuwe mensen te leren kennen. Een leuk initiatief waar ook alle deelnemers aan meewerkten. Verder had ik ook wat tijd om langs de verschillende stands te lopen die in de centrale hal stonden. Zo waren er ook stands van Vodafone en Microsoft (met de nieuwe Xbox360 en Microsoft Surface).

‘s Middags werd het programma hervat met een verschillende cases. Er waren in totaal 7 verschillende cases, aan elke case werken ongeveer een groep van acht man. Ikzelf werkte mee aan een case voor het NRC Handelsblad. Zij wilden graag dat de groep zich ging verdiepen in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor krantenillustraties in een digitale context. Verschillende ideeën kwamen boven tafel, zoals een tijdlijn met verschillende illustraties en het maken van animaties van illustraties zoals gebeurd in de het tv-programma “de wereld draait door”.

Na de verschillende cases presenteerde iedereen de resultaten van de verschillende cases. Ook hier kwamen goede ideeën naar boven. Zo was er voor de Gemeente Eindhoven een leuk idee rondom het bioscoopgebouw: Men wil een 3d wereld buiten de bioscoopzaal creëren om zo de bezoeker het gevoel van de film te laten vasthouden.

Al met al was het een zeer interessante dag, waarin ik veel inspiratie en nieuwe contacten heb opgedaan. De lijst van alle hot 100 staat op: www.virtueelplatform.nl/hot100