Left Sidebar Page Type Image

CMD-6

CMD-6

In dit blok was de opdracht om zelfstandig een applicatie uit te werken voor de mobiele telefoon. De gebruikte techniek hiervoor is flash lite 2.1. In dit blok kregen we veel workshops over het werken met flash en het programmeren in Actionscript. De applicatie moest specifiek goed werken op de Nokia N79. Dit konden we testen met het programma "device central" van adobe (dit programma hoort bij adobe flash).

We mochten zelf bepalen wat voor applicatie we zouden maken in dit blok. Ik ervoor gekozen om een fitnessapplicatie te maken. Ik fitness zelf ook, en ik zie vaak dat mensen moeite hadden met de papieren fitnessroosters op de sportschool. Er is ook vaak te weinig begeleiding. Daarom heb ik een applicatie voor de mobiel gemaakt die mensen in de sportschool via bluetooth kunnen downloaden. Deze applicatie maakt fitnessschema's en geeft animaties die laten zien hoe de fitnessapparaten werken. De doelgroep waar ik me op gericht heb zijn welvarende mannen en vrouwen tussen de 19 en 34 jaar, die sporten in sportscholen van zelfstandige ketens. Uit mijn doelgroepanalyse is gebleken dat deze doelgroep het meest sport in de sportschool.

De applicatie kan door sportscholen worden ingekocht en zij kunnen dan de applicatie laten aanpassen naar hun behoeften (bijvoorbeeld een eigen logo in de applicatie).

Voor het vak media-creatie heb ik een stop-motion filmpje gemaakt:photoshop.pngflash.pngactionscript.png